top of page

Dvořák drtí konkurenci při KPŽ! Již potřetí stál na stupni nejvyšším.

Michal neustále prokazuje, jak kvalitním cyklistou je! Sám sobě trenérem, tak by se dalo vše napsat jednoduše! Michal není pod vedením trenéra a přitom jeho výkony neustále stoupají s tendencí porážet i přední české cyklisty!

Přinášíme report ze závodu KPŽ PLZEŇSKÁ 50!

Report:

Letos po třetí na závodě seriálu Kola pro život. Předchozí dvě účasti jsem ozdobil vždy vítězstvím v kategorii, takže cíl je jasný, ale ani to by mě neuspokojilo.

Týden před startem jsem bojoval jako člen dvojce při 12h závodě a únavu si nesu celý týden, takže jsem do závodu šel v menších obavách.

Po startu přichází první stoupání a můžu vše hodit za hlavu( dokonce ani střevní potíže co mě dva dny trápí se neozývají tak často, jak jsem se bál), protože se mi daří udržet v hlavní skupině favoritů a to si ani nemusím hrábnout. U rozhledny jsme pouze ve třinácti a po sjezdu již jen dvanácti členné skupině.



Potácím se sice v závěru skupiny, ale až na pár momentů to zvládám v pohodě.

Po půl hodince závodu však udělám osudovou chybu a zvolím úplně odlišnou stopu po kořenech než všichni ostatní. Kořeny mě posílají do stromu a bodám si řídítka do levého stehna. Naštěstí mám v řídítka krytku( poprvé zjišťuji, jak je důležitá) a končí to jen krvavým kolečkem, modřinou a v ten moment bolestí.

Poklidně dojíždím k rodině a zastavuju. Oklepu se a přemýšlím jestli nevzdat, ale to bych byl srab.



Bolest při šlápnutí sice je, ale dá se to přežít, takže naskakuji na kolo a uháním s další skupinou.

Tu vede Pavel Gonga a veze si na zádech jen borce z mé kategorie.

Ihned jdu na čelo a hodinu a půl se tam střídáme téměř jen ve dvou. Občas nám vystřídá "bratr" ze slovače.

Posledních 20 minut jsem tam však téměř jen já a kluci musí odpovídat na mé nástupy či zrychlení. Ale nedaří se mi je odpárat.

500m před cílem tam vložím všechno a následný sjezd vezmu na srdíčko(získávám korunku na Stravě). Držím to dál a na dlouhej spurt pokračuju a ani se neohlédnu. Jenže poslední zatáčku v areálu přetáhnu a Pavel mě podjede.

Smůla....beru však dvanácku a vítězím v kategorii.

3x KPŽ 2022- 3x vítěz kategorie 30-39



42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page