top of page

XTERRA GERMANY 2022, závod který nachystal nejedno překvapení! V bahenní lázni se nám dařilo!

Očekávaný závod v německém městě Zittau nabídl víkendové vyžití pro terénní triatlonisty!

Naši sportovci se neskutečně bavili, závodili a přivezli si nejen cenné zkušenosti ale také velice dobrá umístění!



Dnešní článek bude trochu jiný, plný reportů, protože jen ty Vám dokáží přiblížit to, co se ve skutečnosti dělo!

Přeci jen víme, celou sobotu pršelo nejen v Čechách ale také u sousedů v Německu! Bahenní lázně tak potrápili nejednoho sportovce!


Hanka Odlová:

XTERRA Zittau

Dva dny plné zábavy a radovánek

Páteční short track jsem si užila, je to teda hrozný masakr, na běhu jsem myslela, že umřu, ale kolo bylo parádní, trasa krásně hravá, takže zase super zážitek opět byl cíl dokončit a nedostat od první rakety kolo a to se povedlo

V sobotu hlavní závod na který jsem se těšila asi nejvíc ze všech závodů, trať kola se mi tady hrozně líbí a ještě k tomu ideální podmínky bohužel nohy na kole od začátku úplně prázdný ale i tak jsem si závod moc užila, protože ta trať je opravdu bomba. Celkově z toho bylo 15.misto.

Kuba zajel parádně a v rodinném souboji vyhrál Jakub Odl

Thanks @carelduplessis, Pavlovi a Dubovi



Kuba Odl:

XTERRA Germany.

Aneb závod, kdy se ti na kole vysype veškerá technika a přesto je to tvůj nejlepší závod sezóny.

Na tenhle závod jsem se fakt těšil, trať je poctivá bajkovačka, navíc předpověď slibovala bahenní orgie.

Plavání tradičně tragický, během těch 1500m v hlavě několikrát končím s triatlonem. Osedlám kolo a pro mě se konečně začíná závodit. V lese mokro, všechno klouže, ale mě se jede skvěle. Když se dostaneme pod největší kopec, který končí na Hvozdu, začne lejt jak z konve. Stoupáme vzhůru po kamenech a kořenech v regulérním potoce. Sjezd z Hvozdu je lahoda. Nechávám za sebou jednoho závodníka za druhým. A pak kolem půlky trati začne můj boj s technikou. Nejdřív mi spadne řetěz z převodníku, což se mi na jednoplacce nikdy nestalo. Jedu dál a za chvíli řetěz zaseklej v kladkách. Shit. To se bohužel až do konce kola opakuje ještě 3x. V poslední třetině závodu mi přestává vyjíždět teleskopka a tak jí musím do horní polohy vytrhnout rukou, abych nemusel šlapat na kašpárka. Na poslední, asi nejtěžší sjezd po šutrech mi přestává fungovat lockout vidle a tak jedu na zamčený vidli. Lahoda. No nic, i tak jsem si kolo užil parádně, několik desítek triatloňáků jsem nechal za sebou a nikdo mě ani na chvilku nepředjel, takže s kolem spokojenost. Běh napálím jak to jde, v hlavě si pořád přemítám, že je to pravděpodobně poslední triatlon sezóny a tak tam nechávám všechno. Na cílovým můstku na mě čeká Dub a já skáču do slámy slibovanej kotoul letmo. Jo, bylo to super, Zittau opět nezklamalo a za mě asi top závod sezóny.



Vendulka Praská:

XTERRA Zittau -1,5km - 37km - 10km

Týden jsem se s Princeznou dávaly po Prachaticích dohromady ( já nohy, ona brzdy) a těšila se na další dost náročný závod v rámci Světového poháru Xterra. Kontrola startovní listiny mi jasně naznačuje, že bude boj o 4. nebo 5.místo. Bedna je vzdálená hodně daleko.

Dnes to bude spíš vlhký závod, vedro se nekoná, což je dobře. Němci mají vše opět vymazlené, vstup do depa, trojí kontrola, vše do krabic, nic ven. Což nakonec ocením. Déšť a slejvák nás provázel skoro celý závod.

Už stojíme na startu, zas tlukot srdce v reprácích. Neopreny nejsou, ale to je dobře. Voda je teplejší než vzduch. Trpělivě odkrajuji plavecké metry, no chvilku mi to trvá. Ale už depo, beru Princeznu a rychle rozšlapat nohy na obří lávku. Znám ji z minula, strach není. Kopce mi poslední dva závody vůbec nechutnají a opět mám pocit, že snad 15km poctivě stoupáme. Kde ti Němci vzali Matterhorn netuším. Při rozježdění jsem přejela šneka a výbuch jeho ulity asi slyšela celá německá šnečí kolonie a do mých výstupů do kopců zasílají negativní energii. Já se mu fakt omluvila, mám obavy, že mě už neslyšel.

Moje šnečí tempo je podpořeno slejvákem a mlhou. Do kopců to nejde, sjezdy jsou peckovní. Tady opravdu těžké a v jílovitém bahnu. Nasadila jsem si režim " bez brzd a mozku" a někdy jsem si fakt musela zařvat, ať mě pustí ve sjezdu. Mám radost. Už jsem v singlech, pěkně kloužou, skok vynechám, klopenky, účko nad vodou, přejezd obří lávky. V depu koukám, jak je Princezna obalena jílem, asi vypadám podobně. Ještě běh, už jsem v prvním stoupání, aha, tady silničky nebyla dobrá volba. Kloužu zpět, využívám stromů a trav a snažím se škrábat v bahně nahoru. Při seběhu tam prozíravě dali lano, ale stejně hážu ukázkovou tlamu. Ještě jedno kolo a štastná v cíli. Umýt sebe, převlíknout do teplého a jdeme zjišťovat umístění. Já jsem třetí? Třikrát to kontroluji, no fakt!!! Jdu si ochutnat pódium za hranicemi českého rybníčku. Snad to není naposled. Vyndala jsem se pěkně, škoda, že ne před týdnem. Sport je holka čarovná. Teď jdu odpočívat, týden jíst jak prokoplá a trochu potrénovat. A doufat, že se věci sejdou jak mají na MS XTERRA v Itálii.

Jo a fanoušci v Německu...neskutečný!!!

Děkuji ♡ Pavel Praský za statečné moknutí za foťákem a všem těm peckovním lidičkám, co mám tak ráda a dělají ty závodní dny ještě hezčí .



Honza Děbnár:

Ahoj, tak máme druhý závodní víkend za sebou. Tentokrát jsme rozdělili rodinné síly do dvou akcí, to aby děbíci

z Kome byli prostě všude . Takže Janička Děbnárová - Miladatlon v bahně s krásným 1. místem v kat. Zážitků má spoustu. No a kluci XTERRA Germany Zittau. Taky v přívalovém dešti, který s tohoto závodu dělá těžkou xterru. Táta Honza

2. v kat. , syn Pepa 7.v kat.(11. celkově v jeho závodě). Mám třetí slot na MS, takže se tam asi fakt uvidíme. . Moc díky za fandění a super fotky od Pavel Praský, Honza Dubec, Zuzi Děbnárová a další.



Josef Děbnár:

Xterra Germany.

Za mě super výkon 11. Celkove z 200. lidí a tim i 7.misto v kategorii díky podmínkám počasí to bylo trochu horší ale kolo samozřejmě nejrychlejší 😝

Gratulace všem co se umístili na stupni vítězů a příště doufam ze podminky budou sušší a bedna také padne za me perfektně zpracovaný závod. @xterra.germany@xterraeurope




81 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page