top of page

Lahodná JABLOŠŤÁVA Janča Vorlíčková, drtivé vítezství na Jablomannovi!

Report od Janči:


První červencový víkend se konal již 3.ročník sprint triatlonu Jablomann, netypicky kombinující silniční kolo a trailový běh.


Do závodu jsem nastupovala s respektem, protože zdejší holky jsou pořádně namakaný, hlavně na běhu, který mně na posledním závodu moc nevyšel. Zároveň jsem se ale chtěla pokusit obhájit vítězství z prvního ročníku.

Ve vodě tady člověk nic moc nenažene, protože se plave 300m v místním koupališti se spoustou gumových kačenek a je to spíš pro pobavení diváků. Přesto vylézám s malým náskokem na další holky a na kolo vyjíždím osamocená do stoupání směrem na Orličky. Za mnou jede poměrně početná skupina kluků a s nimi Terka, druhá holka v pořadí. Samotná proti nim nemám šanci a tak jsem svěsila nohy a počkala si až mě dojedou, že se schovám do háku a odpočinu si. Společne dojedeme na kopec, ale z kopce nám kluci trochu cuknou, že v druhém stoupání je musíme dojíždět. Tam jsem se chytla jednoho borce a zuby nehty jsem se ho držela, protože foukal proťák a dost mi to pomáhalo. Ráda bych ho vystřídala, ale nebyly síly, takže tímto se mu omlouvám a děkuji za pomoc (kdyby to náhodou četl). Poslední sjezd z Jamného do Jabka jsem jela opatrně, cesta je dost od oleje, mám z toho respekt a moje silničkový schopnosti jsou taky mizerný. Naštěstí Terku jsem po cestě ztratila a mám pár sekundový náskok.

Do běhu jsem vybíhala s tím, že poběžím co to dá a uvidíme jak dlouho to vydržím v tomhle tempu nebo za jak dlouho budu doběhnutá. Na běh jsem si totiž vůbec nevěřila. K mému překvapení jsem na běhu náskok zvýšila na 1 a půl minuty a do cíle doběhla s rezervou jako první holka a i jsem se vešla do první 20 (asi 18.) kluků z cca 150 přihlášených lidí, běh jsem měla jako 13. nejlepší, takže to tam je, jen to prodat na těch xterrách.

Dokonce se mi podařilo vyhrát rodinný souboj a o 2 minuty porazit Čerta (byla to jedinečná příležitost, protože byl 2 měsíce mimo veškterý sport, takže tohle už se asi nikdy opakovat nebude). Takže závod to byl super, pěkně zorganizovaný jako vždy, díky organizátorům a jen tak dál!


Tady je odkaz na CT, jsem tam na konci:







25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page