top of page

Slunce, déšť a strhující souboje! To byla Sokolovská 24h horských kol!

Aktualizováno: 16. 9. 2022

Víkendový (3.-4.9.2022) závod na 12 a 24 hodin u sokolovského jezera Michal přinesl několik úžasných výkonů našich sportovců!

Pojďme si přiblížit tento velice pěkně zorganizovaný závod!


Sobota, start v 10:00 a na trať se vydává více jak 60 nadšenců z celé republiky, Německa a Slovenska!

Start zahajuje kratší běh k horským kolům!

Poté je vše jednoduché, nasednout na kolo a rozjet se do prvního okruhu tohoto závodu.

Ihned po startu se pole závodníků natahuje a připomíná hada, který zde bude kroužit dalších 24 hodin!

Trať je velice pestrá, nic jí nechybí a už v úvodu ukazuje, kdo je dobře připravený na veškeré nástrahy, které jsou na trati! Dlouhé rovinaté pasáže po štěrku, technické strmé sjezdy, delší táhlá stoupání a nespočet krásně namotaných trailů v lesích! Prostě trať pro požitkáře!


V našem zázemí pro závodníky to žije, Jirka Jiroušek zastává pozici maséra a support pro všechny, kdo z KOME potřebují pomoci s přípravou pití, jídla a dalších věcí!

Rozhodně se Jirka ukazuje i jako velice kvalitní časomíra, jelikož s Hankou Odlovou neustále kontrolují časy a našim sportovcům podávají informace o aktuální pozici a dění před nimi!

V neposlední řadě nechybí ani dvě pozice pro servis kol, ty naštěstí nemusí být tolik vytížené a naši závodníci celý závod absolvují bez vážnějších defektů!


Michal Dvořák a Jindra Volný jsou v neustálém souboji o hratelné první místo v závodě na 12 hodin v kategorii dvojic!

V úvodu závodu však získají manko na první pozici takové, že se zdá být nedosažitelné ztrátu stáhnout! Nicméně Michalovo výkony jsou perfektní a neustále se daří tuto ztrátu snižovat!

Dvojice Dvořák, Volný, bojuje až do konce, nicméně pro kluky se ztráta nepodařila smazat a tak nakonec dokončují závod na krásném druhém místě!


Dále máme na trati i týmovou čtveřici, ta si dává do těla na trati dlouhé 24 hodin ve složení: Jára Kohout, Petr Merle, Šimon Merle a Kája Vyleta.

Zde jde spíše o zážitek, než o vyšší závodní ambice. Každopádně tato čtveřice bojuje skvěle a neustále se pohybuje na solidním celkovém umístění!

Především Šimon Merle pak zajíždí pěkné rovnoměrné časy a ve věku 11ti let tak patří mezi konkurenceschopné závodníky, kteří jezdí jeden okruh v časech od 29 do 32 minut!

Celý tento tým však posune i večerní snaha Káji Vylety, který krouží převážnou část noci sám! Jeho výkon by se dal hodnotit jako perfektní vytrvalecký počin, který nebere konce. Vyrovnané tempo, dobrá nálada a perfektně připravené nohy!

Naše čtveřice nakonec obsadí celkové druhé místo v kategorii MUŽI OPEN na 24 hodin s nájezdem 376,2km!


Jakub Odl, Barča Herren a Jakub Merle v tomto závodě nastupují k závodu na 12 hodin v jednotlivcích.

Jakub Odl již od začátku jezdí na čele závodu a udržuje více méně stabilní tempo s cílem najet minimálně 200km za uvedených 12 hodin. To se mu daří a v cíli zaznamenává 205km se ztrátou dvou kol na vítěze závodu. Celkově se umísťuje na krásném 4. místě!

Barča Herren během závodu drží první pozici a neopouští jí. Své soupeřce nadělí celkem 3 okruhy a dokončuje s nájezdem 162km na prvním místě!

Jakub Merle nastupuje do závodu s namoženým lýtkovým svalem, bohužel pro něj se lýtko zhoršuje a ze závodu odstupuje po třech hodinách jízdy.







79 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page