top of page

Rozhovor: Hanka Odlová

Aktualizováno: 22. 1. 2023

Hanča je momentálně úřadující Mistryní Světa v terénním triatlonu pod hlavičkou XTERRA, dále také střeží titul Mistryně Evropy v terénním triatlonu ! Úžasných výsledků dosáhla v jednom jediném roce, což je opravdu úctyhodné!

Ahoj Hani, jak se máš? :-D

Super, užívám zimu.

Momentálně nejspíš převažuje zimní příprava a my víme, že jsi běžela Karlův běh na lyžích. Dokončila jsi jako druhá v kategorii a byla jsi pátá žena celkově.

Jak se ti běželo?

Karel byl parádní, byl to můj první oficiální závod na běžkách. Moc jsme si to užila a s umístěním jsem moc nepočítala, jelikož jsem neměla představu, jak na tom jsem ve srovnání s běžkařkami. Bohužel jsem měla při závodě smůlu, kdy při předjíždění, který je na běžkách pro mě hrozná fuška, mi jeden chlápek ne a ne trochu uhnout, tak jsem šla blbě okolo něj a dala si na hubu a vázání mi zůstalo na botě. Naštěstí to bylo blízko občerstvovačky, kam jsem došla a mladý Kulhánek mi půjčil svoje lyže, za což mu moc děkuji, díky němu jsem mohla závod jen s malou ztrátou dokončit. Ale i tak jsem si to celkově hrozně užila a doufám, že ještě někdy nějaký závody na běžkách budu moct jet.

Co tě na zimní přípravě baví nejvíce?

Jsou to jednoznačně běžky. Zimu trávím opravdu doslova na běžkách, když to podmínky dovolí. Kolo jsem od Havaje neviděla, trenažér je pro mě noční můra a běhat se u nás taky moc dobře nedá, všude je sníh.

Chystáš se někam na jaře?

Na žádný soustředění se nechystám, na jaře musím být doma, rodí se nám hodně zvířat. Určitě bych chtěla na nějaký závody v běhu nebo na kole v okolí, závod je pro mě nejlepší trénink.

Co chystáš do nové sezóny 2022? Jsou nějaké závody na které se opravdu těšíš?

Chystám se na nějaké závody Xterra, například k jezeru Garda nebo do Zittau, kde se mi loni hrozně líbila trasa kola a taky se moc těším na terénní triatlony v okolí.

Co děláš, když nejsi na tréninku? Přeci jen dost lidí ví, že jsi žena schopná všeho a dokážeš řídit i traktor!

Máme celkem velkou zahradu, včetně užitkové zahrádky, takže kolem toho člověk musí hodně běhat. A k tomu máme i nějaký to domácí zvířátko. Tudíž veškerý čas trávím prací okolo domu a zvířat, ale samozřejmě mě to baví.

Jak jsi se k traktoru dostala? Baví tě jezdit s traktorem?

:-D máme starýho Zetora a já s ním naštěstí moc jezdit nemusím, to obstará Kuba. Protože když jsme na něm seděla poprvé, tak jsem narazila do plotu, je na mě moc velký a nedosáhnu pořádně na pedály na zem :-D Jinak jsme se k němu dostali, tak nějak náhodou, jako ke všemu. Velký pozemek a něco tady dělat je fuška a bez traktoru by to nešlo. Pak se to postupně už nabalovalo. Ovce na sekání. Chtěli jsme vlastní ovoce, domácí zeleninu, maso, vajíčka, mléko. Tak jsme se postupně rozrůstali :-D Za chvíli se nám zase narodí králíci a kůzlata, tak bude veselo.

To bylo trochu bokem. Takže se vrátíme k tématu.

Je něco co nemáš na závodním dni ráda?

Nemám ráda to čekání před závodem, a když je start moc pozdě, člověk ten den už nic neudělá a jen čeká.

Jsi při závodě spíše klidná, nebo jsi stresař?

Asi jak před kterými závody, třeba na Hawaii jsem byla až překvapivě moc v klidu. Samozřejmě trochu nervózní před startem jsem, ale jak se pískne, je to pryč.

Je něco, co by jsi ráda vzkázala ostatním, kteří s triatlonem začínají?

Určitě se toho nebát a zkusit to, ale pozor, hrozí závislost.

Vypíchni jednu věc, kterou by jsi na uplynulém MS XTERRA udělala jinak!

Asi bych víc běhala, kdybych tušila, že to může být duatlon :-D . Zvolila bych jiné běžecké boty, hrozně mi to klouzalo, což asi všem, ale během zimy na sněhu jsem zjistila, že jsem si vzala ty nejvíc klouzavé boty, co mám. A taky bych si líp zajistila jídlo na kole :-D nebylo nic příjemného sáhnout pro jídlo a zjistit, že tam nic není. Za celý závod jsem měla jen jednu malou přesnídávku.


BUŘTY / KRŮTÍ MASO: krůtí maso

BENZÍN / NAFTA: :-D

KOLO / BĚH: to je těžký, mně se to pořád mění, teď asi běh

JARO / PODZIM: podzim

OBLÍBENÉ PITÍ: kozí mléko :-D

OBLÍBENÉ JÍDLO: všechno sladký

HNĚDÁ / TMAVĚ HNĚDÁ: tmavě hnědá




Děkujeme za podporu:




92 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page