top of page

LH24 nedopadla dle očekávání. Merle ukončil po třech kolech.


Jakub Merle se v posledních 46 dnech soustředil na jediné, zdolat LH24 s osmi okruhy a poprat se s touto horskou výzvou.

Do závodu vstupoval bez větších očekávání a v dobré kondici.

Chtěl jsem si zkusit na co mám. Denně v práci ujdu kolem 30 kilometrů, k tomu pravidelně běhám a celkově se držím v kondici.

46 dní Jakub připravoval i veřejnost pod hastagem #lh24sjakubem o kterém jsme Vás také informovali, dále poskytoval poradenství v oblečení, které si lze zvolit pro tento závod a nevynechal jedinou možnost se věnovat přípravě.


Posledním ostrým tréninkem byl delší běh na čtyři hodiny v kopcovitém profilu, kde jsem se ujistil, že trénink šel tou správnou cestou.

Na start závodu LH 24 se postavilo více jak 600 sportovců a společným startem zahájili oněch 24 hodin neustálého kroužení na trati s vrcholem na Lysé hoře.

První okruh byl o 2km delší než ostatní než následující, bylo nutné odstartovat ve Wood-arena Ostravice a přesunout se na závodní okruh, který poté pokračoval od Hotelu Sepetná dál, až na vrchol Lysé hory.


Začátek závodu byl super, běžel jsem lehce a přecházel do chůze, jakmile jsme minuli hotel Sepetná, automaticky jsem přešel do chůze a skoro až na vrchol šel. Tepy jsem měl přímo ukázkové, hodnoty od 70 do 95bpm mě ujistili v tom, že jsem udělal vše dobře. Běžel jsem jen tam, kde se to dalo a jinak se nikam nehnal. Prvních okruh (15km) jsem dal za necelé dvě hodiny.

V druhém okruhu se však všechno změnilo a Jakub si přivodil menší úraz.

Těsně pod vrcholem, v mírném seběhu jsem se propadl sněhem a hnul si s kolenem. Nebylo to nic příjemného a tak i následný běh z kopce nebyl během ale kulháním a přemýšlením o tom, jestli dál pokračovat.

Následovala čtyřhodinová pauza a sledování zda opadne otok kolene a odpočinek s jídlem.

Dlouhé přemyšlení ukončilo rozhodnutí pokračovat v závodu a zkusit minimálně jeden okruh v kterém se rozhodne.

Opadl otok, koleno sice bylo trochu barevné ale při chůzi na rovině nebolelo. Vyšel jsem tedy s kamarádem společně do okruhu, který mi měl napovědět, jestli to půjde dál.
Do kopce se šlo dobře, lehce a bez potíží. V hlubokém sněhu ale bylo znát zatížení kolene a v seběhu jsem se utvrdil v tom, že nic se nemá přehánět!

Jakub tedy po dokončení třetího okruhu závodu ukončil a odstoupil ze závodu.


Celkem tedy:

41,32 km

2856 výškových metrů

6h :46min na trati.

124 průměrný tep


Aktuálně se cítím fajn, koleno se chová dobře a vím, že mě čeká další příprava na další závod sezóny... Od běhu si dám týden voraz a pak hned do dalšího tréninku :)

50 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page