top of page

Kokšálová je zpět!!! Třetí místo při MČR ve SWIM&RUN Kolín 2022.

Wow! Míša Kokšálová je zpět!

SWIM&RUN TOUR 2022 v Kolíně, nabídlo MČR v tomto ojedinělém sportu!

Pojďme si přečíst pěkný report od Michaly!



Swimrun Kolín - MČR 28. 8. 2022

Swimrun je moje srdcovka, a právě proto jsem hodila zdravý rozum za hlavu a i bez běžecké přípravy jsem si ten jediný v letošním roce prostě musela střihnout. Tím spíš, že vzhledem k tomu, že byl jediný, byl i vyhlášen jako MČR v tomto roce.

Letos se mi v březnu do cesty postavila nejdřív angína a následně covid. Zdravotní komplikace mě provázely až do května, kdy jsem mohla konečně zase začít něco se sebou dělat a řekněme si, že téměř od nuly. Za celý rok jsem od ledna do srpna naběhala pouhých 70 km. Za posledních minimálně 5 let určitě nejmenší náběh vůbec. Za normálních okolností bych závodit nešla, ALE! SWIMRUN je prostě sport, který mě dostal zpátky do hry. Zpátky k lásce k plavání a lásce k závodění, které ale beru úplně jinak. Opravdu není důležité vyhrávat, každý závod v tomhle sportu je jeden velký zážitek a výstup (pardon, sama tuhle otřepanou frázi nemám ráda) z komfortní zóny jak prase! Miluju tu atmosféru, každej metr trati, různorodé prostředí a pestrost, volnost, ale zároveň maximální soustředění, protože orientace na trati je třeba jak ve vodě, tak na souši. Co mám na tomhle sportu ještě radši, jsou lidi, kteří se kolem pohybují. Jasně, SR je v Česku v plenkách, je to hodně mladý sport, ale ta základna kolem něj je skvělá, jsou to lidi, kteří se kolem sportu pohybují a spojují běh a plavání v něco naprosto úžasného, jsem fakt moc ráda, že toho můžu být už třetí rok součástí.



MČR v Kolíně byl hodně zajímavý závod. Unikátní polohou ve městě, plaváním v Labi, během kolem kolínské radnice. Určitě by byl skvělým zpestřením celé série, ale jako jediným závodem celé letošní sezony mi chyběla příroda, kterou nabízí ostatní závody (Slapy, Orlík...), no jo, holt ta města nebudou nikdy pro mě to pravé ořechové, ale jako doplněk určitě může být. Další nevýhodou pro mě byla jednoznačně na trati sprint - 14 km (2,5 plavání 11,5 běh) ta kratší plavecká část, navíc z větší části po proudu. Protože jakožto dominantní plavec než běžec jsem hodně ztratila na běhu. V první polovině jsem ztráty dokázala doplavat, ale v druhé půlce mi lepší běžci a běžkyně prostě vzali čáru. Nicméně zážitek opět za jedna. Z celkového počtu sedmi holek v singlu na sprintu to dalo krásné třetí místo a já jsem ráda, že jednou budu moct říkat, že když byl SWIMRUN u nás na začátku svého rozvoje, tak já jsem měla medaili z mistrovství republiky.

P.S. - organizátoři dokázali nemožné, jelikož abych ani jednou nezabloudila... To značí výbornou přípravu a značení trati, když i já s mým orientačním nesmyslem jsme to zvládly bez jediného metru navíc. Poklona.



81 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page