top of page

Karel Dušek, 2. místo Prima Cup Karlovy Vary

V sobotu jsem se postavil na start závodu Primacup Karlovy Vary, hlavní trasa A, 65km.

Tento závod byl zároveň také Český pohár v maratonu horských kol.

Konkurence tedy nebyla špatná. Na start takto dlouhého závodu jen na kole jsem se ještě nikdy nepřihlásil, takže jsem netušil, co to se mnou udělá. Bral jsem to jako zkušenou a dobrý trénink. Trať v Karlových Varech je opravdu poctivá. Na trati je mnoho dlouhých a prudkých stoupání a převýšení téměř 2000m.



Po startu jsem se držel v čelní skupině. První kopec jsme se drželi všichni pohromadě, alespoň prvních cca 20 závodníků. Následoval sjezd, kde se skupina trochu natáhla a potrhala. Pořád jsem se držel na čele. V druhém stoupání do toho kluci opravdu šlápli a já jsem se lehce zakyselil. Musel jsem si zvolnit a držet své tempo. Nahoře jsem se spojil s jedním závodníkem a trochu jsem si za ním oklepl. První skupina už byla bohužel pryč. Kolegovi trochu docházelo, a tak jsem pokračoval sám ve sjíždění závodníků přede mnou. V této pasáži to nebylo úplně ideální, v polovině trati jsou dlouhé roviny, kde je dobré se za někým schovat. Postupně jsem si dojel několik lidí a jeli jsme spolu.

Cca 15km do cíle se opět najíždí do kopců, energii jsem ještě měl, tak jsem se do toho opřel a kolegům ve skupině odjel. Nevěděl jsem, kolik lidí je přede mnou a ani jak daleko, ale chtěl jsem dobře potrénovat, tak jsem tomu dával, jak to šlo. To se vyplatilo a 3km do cíle jsem ještě doskočil dva závodníky. I díky znalosti trati jsem je nechal hned za sebou.

V cíli z toho bylo 10. místo a 2. v kategorii s časem lehce přes 2 a půl hodiny. Na to že jsem závodil s profíky bikery, si myslím, že to nebylo špatné, takže se závodem spokojenost.



27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page