top of page

Jakub Merle, šéf plavecké sekce pro závod Světového poháru v triatlonu Karlovy Vary 2022.

Aktualizováno: 16. 9. 2022

Jakub Merle byl i letos osloven společností CITY TRIATHLON z.s. aby se ujmul postu šéfa plavecké části pro WCS TRIATHLON KARLOVY VARY, který patří mezi nejkrásnější a nejtěžší z celého kalendáře Světového poháru.

Přípravy pro tento závod běží takřka celý rok, kdy Vladimír Malý s celým hlavním štábem připravuje veškerá nutná povolení, finanční podporu a reklamu.

Hlavní přípravy pak zahajují všichni organizátoři v průběhu dubna, kdy se začíná jednat především o videokonference, při kterých společně jednají o průběhu závodu, připravenosti jednotlivých úkonů a společně dotahují jednotlivé úkony do zdárného konce!


Celá příprava areálu Rolava byla záhajena ve středu 7.8.2022. Bylo nutné navézt veškeré plotové zábrany, materiál pro zázemí profesionálů, koberce a mnoho dalšího. Tedy v dopoledních hodinách byla zahájena výstavba nejvíce sledovaného úseku tohoto závodu.

K ruce byla Jakubovi dobrá parta, která byla rozšířena i o vězně z nedaleké Věznice Ostrov. Tato tzv. těžká parta se svých úkolů zhostila velice dobře a práce šla všem od ruky. Ve středu byla Rolava připravena na dokončovací práce a ladění detailů před zahájením pátečního programu!


Jakub Merle měl k sobě během celé akce tzv. pravou ruku, Petra Štípka z Kraslic, který byl v minulých letech členem KOME KLUB KRASLICE z.s.. Dále celkem 12 brigádníků, kteří se pod Jakubovo taktovkou starali o perfektní chod celého průběhu plavání na Rolavě.


Velice si vážím možnosti být členem týmu, který pořádá SVĚTOVÝ POHÁR triatlonu v Karlových Varech a získávat tak cenné zkušenost s vedením kolektivu v rámci sportovních akcí! Je to jako takový happening, který nebere konce, je plný stresu, nemožnosti se vyspat a v neposlední řadě musíte být neustále koncentrovaní pouze a jen na úspěšné dokončení!

PODĚKOVÁNÍ:

Rád bych jmenovitě poděkoval mému týmu! Ten byl neustále v dobré náladě a snášel můj tlak v krizových chvílích! Jelikož občas šlo celkem do tuhého. Největší díky patří Petru Štípkovi, ten byl na akci poprvé a své funkce se zhostil jako opravdový profesionál!

Poděkování si zaslouží i skvělý správce volnočasového areálu Rolava v Karlových Varech, pan Vrána! Děkujeme za pomoc a vstřícnost, kterou nám věnujete!


Dále děkuji: Natálii Kohoutové , Vítkovi Burešovi a Magdaléně Fischerové , za pomoc při sobotním a nedělním programu, kdy pomohli s koordinací brigádníků nebo realizací BLUE ZONE pro profesionální triatlety!


Nakonec patří velký díky i všem brigádníkům, kteří pomáhali se vším, co bylo nutné! DĚKUJI!:

Fischerová, Jiřík, Kokštein, Novák, Oračko, Oračková, Baslerová, Predigerová, Seifertová, Sivák, Šarkán, Ševčíková, Fišerová, Bursíková a Apolínová


Pár informací, které jako divák nemůžete vidět:

  • Počet pracovních dní: 6

  • Průměrná doba spánku během příprav a chodu závodu: 4 až 5 hodiny denně

  • Průměrně denně nachozeno: od 49km do 62km

  • Orientační hmotnost veškerého materiálu k realizaci plavecké sekce: 13 tun

  • Celkový počet lidí, nutných k realizaci plavecké části: 39 osob



116 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page