top of page

HERO 2022, projekt dvou závodů a dvojího zážitku.

Jsme pořadateli závodu v terénním triatlonu ŠINDEL CUP 2022 a od prvopočátku se jej snažíme dělat tak, aby jsme oslovili jak zapálené hobby sportovce, tak i ty, kteří tento sport berou opravdu velmi vážně.

Snažíme se naslouchat závodníkům a učit se ze svých chyb, které se nám občas stanou a tím pádem posouváme ŠINDEL CUP každým rokem dál a dál.

Zlepšujeme zázemí, zvětšujeme depo, zvyšujeme bezpečnost a v neposlední řadě se snažíme neustále hledat nové tratě pro distance LONG (dříve original) a HERO.


O HERO Šindel Cup bude i tento článek. Ale i nejen o něm!

Co to je?

Proč ho pořádáme?

Jak to bude letos?




















- foto Šindel cup: Jan Trnka



HERO, je závodem v terénním triatlonu, který by měl lákat především požitkáře v dlouhých tratích.

Nejde primárně o standardní závod, ale o zážitek. Chceme dát lidem možnost si zkusit a zažít něco jiného, než doposud znají.

Otcem nápadu je Honza Kubíček, ikona českého terénního triatlonu a bývalý profesionál.

Na KIWI muži v Karlových Varech za mnou přišel Kubajz a říká mi, že do Šindelové musíme nějak nacpat delší tratě než je klasická XTERRA. Prostě ať to vymyslím a on přijde! Že si to místo o to přímo říká a má potenciál ze sebe udělat jedenu z nejlepších závodních tratí nejen v ČR.... Paradoxem je, že Honza Kubíček na HERO zatím ještě nestartoval :-D .

Takhle nějak začala cesta vybudování závodu HERO 2021.

Nápad byl na světě, takže stačilo jen vymyslet zbytek...

Naštěstí máme jedny z nejtěžších tratí v Čechách. Tedy nebylo moc obtížné vymyslet závod, který by se podobal půl Ironmanu.

Komentuje Jakub Merle - ředitel závodu.


Plave se 1,9 km v rybníku Tajch na levou ruku, se startem z vody. V loňském ročníku se nám velice osvědčilo natažení tratě kolem mola, na kterém v hojném počtu fandili sportovcům nejen jejich doprovody.


Cyklistika kopíruje po celou dobu její kratší distanci (LONG) . Tedy 5x okruh o celkové délce 72 km. V naší cyklistické části najdete v podstatě vše, co byste od terénního triatlonu mohli chtít! Lehké rovinaté pasáže, těžké technické sjezdy a nebo například jízdu volným terénem kde není cesta.

Navíc okruhový styl závodu Vás neustále vrací k zázemí závodu a tím si na své přijdou i diváci!


Běh, 22 km... Tři okruhy. Podklad se mění velice často, pestrost zvlněného terénu vám neustále mění tempo a dva brdky jsou opravdovou prověrkou především proto, protože je běžíte třikrát!

Prostě to nejlepší nakonec!

Nejde nám o masovou akci pro bambilión lidí! My nemáme zapotřebí se konáním závodů živit! Chceme prostě lidem dát závod, na kterej jim zůstane nějaká silná vzpomínka!

Video Šindel Cup 2021:



ROK 2022 a spojení s MILADATLON !


- foto Miladatlon: Petra Evans Photography

Není tajemství, že můj kamarád je pořadatelem MILADATLON v Ústí nad Labem. To je závod terénního triatlonu a kvadriatlonu, který cílí především na širokou veřejnost a děcka... Hodně lidí může namítat, že ty tratě jsou lehký a cosi kdesi odkudsi... Ale ty tratě jsou v podstatě stejně poctivé jako u nás, jen v jiném prostoru a terénu!

Napadlo nás, spojit dva různé závody v jeden malý seriál a nabídnout tak některým možnost si užít tu svou spanilou jízdu i jinde!

Miladatlon se koná na jezeře Milada u Ústí nad Labem. Tamní prostor je úžasnou ukázkou rekultivace prostředí po těžební činnosti!

Jura Sýkora, ředitel závodu Miladatlon namotal tratě obdobně jako my na Šindel Cupu, tedy se opět jedná o okruhový závod s permanentním průjezdem nebo průběhem okolo zázemí závodu a depa!


Plavání, 2,2 km, tři okruhy na otevřené hladině jezera Milada za doprovodu kánoí a pod dohledem vodní záchranné služby. Mezi okruhy by se měl odehrávat přeběh po souši o přibližné délce 50 metrů.


Cyklistická část měří 67 km, je vedena do čtyř okruhů. Opět se jedná o profilově pestrou trať, kdy nejen vystoupáte k nejvyššímu bodu v okolí jezera, ale užijete si rovinaté travnaté přejezdy nebo šotolinové cesty na kterých to opravdu frčí jedna báseň!


Běží se tři okruhy o celkové délce 21 km. Běh by se mohl zdát jako pohoda lahoda a nakonec by tedy vše mohlo dobře dopadnout... Ale ono to nebude až tak zadarmo! Běžecká část může solidně zavařit i zkušeným! Proč? Protože je zvlněná, dost často se mění podklad a navíc při slunečném dnu není šance na schování se před sluncem!



Video z Miladatlon 2021:



Pojďme si tedy lehce zrekapitulovat, proč byste měli přijet na HERO Šindel Cup a MILADATLON !

  • Kopec srandy za rozumný peníze!

  • Závody pro všechny, kteří nehledají jen závod, ale i příběh!

  • Při obou závodech na tebe čeká luxusní zázemí a super diváci!

  • Parkování v přímé blízkosti startu a registrace, takže nemusíš nikam cestovat navíc!

  • Kopa zážitků!

  • Prostě závody dělaný srdcem!


116 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page