top of page

Dvořák rozdrtil konkurenci. Kadaňské XC okruhy 2022.

Z webu závodu:

Kadaňské XC Okruhy jsou tradiční závody horských kol v přírodním areálu NPR Úhošť u Úhošťan. Jedná se o okruhový závod, který je vedený jen přírodou, absolutně bez asfaltu. Délka hlavního okruhu je 3km a okruh vede převážně po polních cestách a cestičkách, po trávě či hlíně.

Technická náročnost je průměrná, ale závod je mimořádně divácky atraktivní, protože hlavní okruh i zkrácené okruhy jsou vedeny okolo areálu.

Dětské tratě jsou vedeny v těsné blízkosti centra závodu po šotolinových a travnatých cestách v délkách úměrných věku malých závodníků.


Report od Michala Dvořáka:

Hurá, konečně výlet na menší závod a konečně letos i na Pohár Perun.

Kadaňské XC okruhy jsem již před 5ti lety jel, takže jsem věděl do čeho jdu. Do předu bylo ve startovce několik velmi kvalitních jmen (Marvan, Ježek a Vojíř) a o to víc jsem se těšil.

Bral jsem to spíš jako trénink (trénink by měl bolet víc než závod), takže bez ambicí( vždy chci vyhrát ).

Na start přijíždíme s Kubou Merle (předsedou) jako poslední a stoupáme si na konec. Vojta mě zve do první lajny, ale odvětím tím, že to bude pro mě výzva start zezadu.


Písk a už se cpu do předu a na konci okruhu už jsem ve vedení. Po prvních dvou okruzích, kdy neustále poodjíždím soupeřům, pak mě zase sjíždějí, definitivně rozhodnu ve třetím okruhu z osmy.

Do konce závodu jen navyšuji náskok a s přehledem se stávám vítězem.

Byl jsem po noční šichtě. Spal jsem 4 hodiny. Hodinka a půl cesty. Vedro jako prase, ale i po tom všem jsem se cítil skvěle a sedlo mi to.

Fajn atmosféra během závodu mě udržovala v super tempu a věřím v další posun, který snad potvrdím na první letošní účasti v Plzeňské amatérské lize a to konkrétně na závodě v Přešticích.


Report od Jakuba Merle:

Kadaň a její okolí je prostě ideální pro konání tohoto závodu.

Přijedeme s předstihem aby mohla startovat i Emma, ta si užije nejkratší závod dne a to dětská odrážedla. Z kola jsem jí odmontoval šlapky, aby bylo vše dle regulí.

Po závodě dětí, jsme se přesunuli do stínu a nastal relax!

Před závodem rozjíždím, cítím se dobře, jen to vedro. Hydratuju a snažím se najít Michala Dvořáka. Povedlo se a ještě před startem prohodíme kus slova. Jdeme na konec startovního pole a vtipkujeme v zadní lajně!

Star, lehčí tempo, než se to roztáhne a pak už jen postupně sjíždět ztrátu na první skupinu. Občas se stane, že zahlídnu Michala ale popravdě, na něj nemám, je jak stíhačka.

Dupu si to svoje a hlídám tepy. Nohy jsou dobrý, dechově jsem v cajku. Do kopců se snažím držet tempo a celkově si udržuji stabilní průměr na kolo.

Závod baví, sjíždím co jde a jediný nedostatek je v technice, kde opravdu ztrácím, ale nějak mi to nevadí!

Dokončuji na 4. místě v kategorii a odjíždím s dobrým pocitem. Za pár dní startuji na BIKE HERO DOLOMITY, délka 86km a převýšení 4500m je trochu jinej závod a i příprava se ubírá od ledna tímto směrem.

Děkuji organizátorům za velice povedený závod! Opět bez chyby!




34 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page