top of page

Dvořák trápí cyklokrosaře, jak se mu aktuálně daří a jaké jsou plány pro rok 2024?

Michal Dvořák aktuálně jezdí za AC SPARTA a o své výkonnosti nenechává nikoho na pochybách!

Výkonnostně se posunul nejen na silnici, ale také při následných bikových závodech. Aktuálně, před ukončením cyklistické sezony se účastní cyklokrosových závodů, kde se mu také daří!

Více v reportu:


REPORT:

Silniční sezona už je pár týdnů v zimním spánku. Po posledním žiletkovém závodě jsem stihl odjet úspěšně (dvě vítězství ) 2 bikové závody a taktéž jsem horské kolo odložil spinkat.


Po loňské zkoušce cyklokrosu jsem byl rozhodnutý, že letos jich odjetu trochu víc, i kdyby padaly trakaře. Takže jsem namazal krosku a "vlétl" na to.

Povedený závod v Chýnově i ze zadních pozic a trochu méně povedený ToiToi cup v Plzni jsem bral jako nutný trénink, abych v dalších závodech mohl být silnější.

Následující víkend jsem absolvoval hned dva cyklokrosové závody TBC Série.

V sobotním Adamově jsem měl velkou podporu ženy a ta mě na trati plné zatáček a delších stoupání hnala co jí hlasivky stačili. Fotila, podporovala a i díky ní jsem se prokousat ze zadních pozic až na 6. místo a druhé v kategorii. Nebylo to zadarmo a na víc v ten moment nebylo.


V nedělním závodě ve Voračicích, na více bikové trati a zároveň víc dynamické, jsem již z předních pozic mohl zabojovat o lepší umístění.

Dost špatný první okruh, kde jsem se nevyhnul menším karambolům, mě zase trochu vyřadil ze hry.

Musel jsem, stejně jako den před tím, bojovat o každý metr na trati a nevypustit až do cíle ani vteřinku. V cíli jsem protl pásku na slušném 5 místě s výrazně menší ztrátou než den před tím. Pořadí na stupních vítězů bylo totožné jako v sobotu a já si při třetím závodě TBC série v letošním roce připsal již po třetí druhé místo v kategorii.

Nejsem dobrý krosař a jezdím na hodně obyčejném kole, ale baví mě to a užívám si každou kapku potu co do toho dávám.

Je to zároveň dobrý trénink do další sezóny, ve které bych chtěl víc okusit prach a hlínu při GRAVEL závodech s cílem dostat se na MS.

Za týden pojedu nejspíš poslední závod letošní sezóny a zároveň povezu naposledy dres Sparty.....dám do toho vše, abych se rozloučil vítězně.




155 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page