top of page

Anežka Ševčíková, tentokrát pohádkově o MČR v orientačním běhu!

Anežka, bývalá reprezentantka Čech v běhu do vrchu, aktivní triatlonistka a neúnavná sportovkyně tentokrát svůj report pojala jako pohádku!

Jak se jí a jejímu parťákovi Honzovi dařilo při orientačním závodu dvojic HROB? To se dočtete níže.

Pohádka O Horském Orientačním Běhu (Report Z MČR V HROB)

Žil, byl jeden Honza, který rád běhal orientační běhy. Jednou si řekl, že by chtěl zkusit běžet horský orienťák (zkráceně HROB). Na ten je ale potřeba si sehnat parťáka. Nenapadlo ho nic lepšího než napsat Anežce. Anežka má ráda dlouhé běhání a také Krušné hory, ve kterých se zrovna běželo MČR v HROBu. A tak se stalo.



V sobotu spolu vyběhli Anežka a Honza na závod s volným postupem (cíl – oběhnout všechny kontroly v libovolném pořadí co nejrychleji). Avšak start neprobíhal vůbec hladce. Anežka zjistila, že její buzola má nefunkční čip, a tak musel Honza ze startu ještě doběhnout do auta pro náhradní. Bloudili spolu přes sedmero potoků, sedmero údolí, sedmero vrcholů a sedmero skal. Usmálo se na ně slunce a ukázala se i modrá obloha. Nakonec naběhali skoro 30 km a nastoupali přes 1200 m. Našli všechny kontroly, nepohádali se a v cíli byli jako 3. ve smíšené kategorii. Což je dostatečně namotivovalo běžet i další den.

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page